Bladhoudende haagplanten

Laurierkers

Prunus laurocerasus 'Antonius'® is een compacte, opgaande selectie met donkerrode uitlopers en gezond, donkergroen blad. Zowel als haag als solitair heel mooi. De winterhardheid is zeer goed. Een zeer sterke plant die, zowel als haag als solitair goed toepasbaar is in iedere tuin. De maximale hoogte is 300 cm. Prunus laurocerasus 'Antonius'® is matig droogtegevoelig en zeer winterhard. 

Prunus laurocerasus 'Antonius'®

€ 2,75

 • Uitverkocht

Prunus laurocerasus ‘Cherry Brandy’ is vanwege zijn gespreide, bodembedekkende groeiwijze ongeschikt om als haag aan te planten. Deze bronsgroene lauriersoort wordt voornamelijk gebruikt als blokbeplanting of als bodembedekker. In het voorjaar verschijnen geurende, witte bloemtrossen langzaam overgaand in donkerrode tot zwarte besjes in de zomer. De bladeren van de ‘Cherry Brandy’ zijn donkergroen. De nieuwe bladeren zijn bronsgroen van kleur. De plant groeit redelijk langzaam. Prunus laurocerasus ‘Cherry Brandy’ is redelijk droogtebestendig, goed winterhard en weinig ziektegevoelig.

Prunus laurocerasus ‘Cherry Brandy’

€ 4,50

 • Uitverkocht

Prunus laurocerasus 'Elly'® heeft een compacte, smalle, opgaande groeiwijze. Zeer geschikt voor een compacte, smalle afscheiding. De maximale hoogte is ongeveer 350 cm. Het donkergroene blad van deze planten is smal en heeft een ovale vorm. Laurier 'Elly'® is een gestage groeier die het zowel in de zon als in de schaduw goed doet. Prunus laurocerasus 'Elly'® is zeer winterhard en weinig ziektegevoelig. 

Prunus laurocerasus 'Elly'®

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Prunus laurocerasus 'Etna'® (laurier) is een vrij brede, compact groeiende Laurierkers. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur. Deze laurier blijft met een maximum van 200 cm lager dan de meeste andere soorten.Prunus laurocerasus 'Etna'® is geschikt voor elke standplaats en voor iedere grondsoort. Prunus laurocerasus 'Etna' heeft een goede winterhardheid, is weinig droogtegevoelig en weinig ziektegevoelig.

Prunus laurocerasus 'Etna'®

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Prunus laurocerasus ‘Kleopatra’ is een middelmatig groeiend, mooi, licht groen blad. Een bijzonder kenmerk is dat de jong verse scheuten brons gouden tot rood gekleurd zijn. Het is een geschikte plant voor een mooie haag maar ook als solitaire plant is hij zeer mooi. De hoogte van de plant is na 10 jaar 150 cm. De plant is zeer winterhard dus ook mooi in de winter.

Prunus laurocerasus 'Kleopatra'®

€ 0,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Prunus laurocerasus 'Novita' lijkt sprekend op de alom bekende Laurierhaag, Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' Het is een snelle, hoog opgaande groeier zodat de haag snel een dichte afscheiding vormt. Prunus laurocerasus 'Novita' is donkerder van bladkleur en is weinig gevoelig voor ziekten. Met name voor meeldauw! De maximale hoogte van de plant is 600 cm.

Prunus laurocerasus 'Novita'

€ 0,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' is de meeste gebruikte laurier in het openbaar groen. Hij wordt vaak gebruikt voor lage hagen, blokhagen en het inplanten van grote plantvakken. Deze Laurierkers heeft donkergroen blad, groeit compact en wordt maximaal 125 cm hoog. Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' bloeit uitbundig in april-mei en krijgt een goede nabloei in september. Goed winterhard en weinig gevoelig voor ziekten.

Prunus laurocerasus 'Otto Luijken'

€ 0,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

De Prunus lauroceracus 'Rotundifolia' is een snelgroeiende, breed en hoog opgaande haagplant met mooie grote bladeren. Door zijn groeivorm is de laurier Prunus lauroceracus 'Rotundifolia' een zeer geschikte haagplant voor dichte, brede, hoge hagen. Over het algemeen genomen is de Prunus lauroceracus 'Rotundifolia' een robuuste kalkminnende haagplant die geschikt is voor de meeste standplaatsen. Prunus lauroceracus 'Rotundifolia' is matig winterhard en gevoelig voor meeldauw en hagelschotziekte. De maximale hoogte is 500 cm.

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

€ 0,95

 • Beschikbaar

'Prunus laurocerasus 'Sofia'® is een nieuwe variant die geschikt is als heg, maar vanwege de van nature bolvormig groei ook zeer geschikt als solitair. Deze laurierkers heeft kleine, smalle, gekartelde bladeren en lijkt zodoende weinig op het standaardtype laurocerasus. Prunus laurocerasus 'Sofia'® is bladhoudend en bereikt een maximale hoogte van 150 cm. 'Sofia'® is niet droogtegevoelig en zeer winterhard. Hij stelt weinig eisen aan de grondsoort mits niet te kalkhoudend.

Prunus laurocerasus 'Sofia'®

€ 0,95

 • Uitverkocht

Portugese Laurier

De terecht populaire Portugese Laurier, Prunus lusitanica 'Angustifolia' groeit trager dan de meer gangbare Prunus 'laurocerasus'. Hierdoor kunt u hem ook beter in model te snoeien en houden. Voor een mooie compacte haag is het advies om de Prunus lusitanica 'Angustifolia' (Portugese laurier) tweemaal per jaar te snoeien. U kunt deze Portugese Lauriekers ook uitstekend als wintergroene solitair gebruiken in uw tuin. De Portugese Laurier heeft mooi glanzend blad en krijgt in de zomer witte bloemen in opgaande trossen. Zonder snoei bereikt de Portugese laurier een hoogte van 300 cm.

 

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Prunus lusitanica 'Tico' is een zeer winterharde, (zee)windbestendige haagplant die wordt gekenmerkt door een zichtdichte, compacte groeivorm. De Prunus lusitanica 'Tico' trekt veel vlinders en bijen en vogels aan. Prunus lusitanica 'Tico' is geschikt voor elke grondsoort, zowel in de zon, halfschaduw als schaduw en bereikt een maximale hoogte van 200 cm.

 

Prunus lusitanica 'Tico'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Oosterse Levensboom

De Thuja occidentalis 'Brabant' is een snelgroeiende conifeer. Thuja 'Brabant' is zeer geschikt voor het creëren van een mooie, dichte haag die veel privacy biedt. In de zomer heeft Thuja 'Brabant' een frisgroene kleur. In de winter heeft deze groenblijvende plant een lichte bronstint. De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is goed winterhard en geschikt voor de meest voorkomende grondsoorten, zowel voor een plek in zon als in de halfschaduw. De uiteindelijke hoogte is 600 cm.

Thuja occidentalis 'Brabant'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Reuzen Levensboom

De Thuja plicata 'Gelderland' is donkerder van kleur dan de Thuja 'Brabant' zonder afwijkende wintertint. De overige eigenschappen zijn nagenoeg gelijk. Thuja 'Gelderland' is zeer geschikt voor het creëren van een mooie, dichte haag. De plant is goed winterhard en geschikt voor de meest voorkomende grondsoorten, en zowel voor een plek in zon als in de halfschaduw. De uiteindelijke hoogte is 1200 cm.

Thuja plicata 'Gelderland'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Gouden Levensboom

De Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon' is een goed winterharde, relatief traag groeiende, goudkleurige Thuja met een compacte, zuilvormige groei. De 'Yellow Ribbon' wordt maximaal 400 cm hoog. De 'Yellow Ribbon' is niet alleen geschikt als haagconifeer, maar doet het, mede vanwege zijn contrasterende kleur, ook prima als solitair. De Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon' groeit het beste op vochtige, lichtzure grond. Hij gedijt zowel in zon als in de halfschaduw.

Thuja occidentalis 'Yellow Ribbon'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Schijnhulst

De schijnhulst (Osmanthus burkwoodii) heeft een donkergroen, leerachtig blad dat groter is dan dat van de buxus en de Japanse hulst, en is wat grover van structuur. De schijnhulst is een uit Azië afkomstige heester die verwant is aan de olijfboom. Dat maakt hem ook tot een echte zonaanbidder. Schijnhulst houdt niet van schaduw! Dankzij de heerlijk geurende bloemen en zijn lage groeivorm heeft de schijnhulst veel populariteit verworven als buxusvervanger. Ondanks wat de naam doet vermoeden heeft de schijnhulst geen scherpe stekels, zoals de hulst. Osmanthus is redelijk winterhard, een trage groeier en wordt maximaal 150 cm hoog. 

Osmanthus burkwoodii

€ 4,50

 • Uitverkocht

Taxus baccata

De gewone Taxus, Taxus baccata, is geschikt voor zowel lage haagjes als middelhoge hagen tot 2,5 meter. Door zijn mooi vertakte structuur, strak uiterlijk en niet al te forse groei is de Taxus baccata uitermate geschikt voor gebruik als haagplant. Een taxushaag vraagt weinig onderhoud. Op latere leeftijd is éénmaal per jaar snoeien al voldoende. Omdat de Taxus goed vorm te geven is is hij ook geschikt voor de kleinere buitenruimte.

Taxus baccata

Gewone Taxus voor lage tot middelhoge hagen

€ 3,50

 • Beschikbaar

Taxus 'Best Hedge' (voor hoge hagen)

Taxus baccata 'Best Hedge', is door zijn mooie opgaande groei en takken die dicht tegen de stam groeien uitermate geschikt voor gebruik als haagplant, maar komt ook als solitair goed tot zijn recht. Taxus baccata 'Best Hedge' wordt met gemak 3 meter hoog met een breedte tot 1 meter. Deze nieuwe selectie stelt weinig eisen stelt aan zijn standplaats en verdraagt lage temperaturen goed. Omdat deze plant niet heel breed wordt is hij geschikt voor kleinere oppervlakten.

Taxus baccata 'Best Hedge'

Deze soort is geschikt voor middelhoge en hoge Taxushagen.

€ 3,80

 • Beschikbaar

Taxus 'Best Globe' (voor lage hagen en vormsnoei)

Taxus baccata 'Best Globe', is speciaal geselecteerd op eigenschappen die hem uitermate geschikt maken voor het knippen van bollen en lage hagen en blokhagen. Een uiterst sterke plant, die weinig eisen stelt aan zijn standplaats en lage temperaturen goed verdraagt. Deze plant groeit breed uit, maar blijft compact. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter, maar kan in de breedte tot 2,5 meter worden. Deze plant komt eveneens goed tot zijn recht solitair geplant of in een grote pot.

Taxus baccata 'Best Globe'

Zeer geschikt voor lage hagen. (Buxusvervanger)

€ 3,50

 • Beschikbaar

Glansmispel

De wintergroene Photinia fraseri ´Red Robin´ is een zeer populaire haagplant, maar ook als solitair wordt hij zeer gewaardeerd. Zijn sierwaarde ontleent de Photinia aan zijn felrode uitlopers. Hoe meer u de plant snoeit hoe roder van kleur hij wordt. In de zomer is het blad donkergroen. In de winter verkleurt het blad naar bruinrood. De Glansmispel is geen al te snelle groeier. Een tweejaarlijkse snoeibeurt, in april/mei en in september, staat garant voor veel kleur en een compacte plant. Als de Photinia fraseri 'Red Robin' niet wordt gesnoeid verschijnen er witte bloemen van mei tot juli. 

Photinia fraseri 'Red Robin'

€ 13,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-8 dagen1