Bladverliezende haagplanten

Groene  beuk

De beukenhaag (Fagus sylvatica) is een van de meest gebruikte haagplanten. De bekendste eigenschap van deze bladverliezende haagplant is dat de beukenhaag het dorre blad pas laat vallen als het nieuwe blad in het voorjaar verschijnt. Zo zorgt de haag ook in de wintermaanden voor voldoende privacy. Mede hieraan heeft de beukenhaag zijn populariteit te danken. De beukenhaag stelt weinig eisen aan zijn standplaats en heeft fris, groen blad.  Snoei de haag tweemaal per jaar voor een compacte, strakke haagvorm. De beukenhaag is geschikt voor hagen met een hoogte van 100 tot 300 cm. 

Fagus sylvatica

€ 0,95

  • Beschikbaar

Rode beuk

De rode beukenhaag (Fagus sylvatica Atropunicea) wordt vooral gebruikt om zijn mooie, dieprode zomerkleur. Een mooie haag om meer kleurcontrast aan te brengen in het overwegend natuurlijke groene kleurenpallet. Ook de rode beukenhaag beschikt over de eigenschap dat het dorre blad pas valt als het nieuwe blad in het voorjaar verschijnt. Zo zorgt de haag ook in de wintermaanden voor voldoende privacy. De rode beukenhaag stelt weinig eisen aan zijn standplaats.  Snoei de haag tweemaal per jaar voor een compacte, strakke haagvorm. De beukenhaag is geschikt voor hagen met een hoogte van 100 tot 300 cm.

Fagus sylvatica 'Atropunicea'

€ 4,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Haagbeuk

De haagbeuk (Carpinus betulus) heeft frisgroen blad dat in de herfst goudgeel verkleurt voordat het af valt. Carpinus betulus krijgt vroeg in het voorjaar weer nieuw blad. De haagbeuk is strak vorm te geven, mits hij meerdere keren per jaar wordt geschoren. De haagbeuk is geschikt voor hagen en blokhagen van 70 tot 400 cm.

Carpinus betulus

€ 4,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Veldesdoorn

De Veldesdoorn (Acer campestre), is vooral decoratief door zijn rode uitlopers en zijn bijzondere bladvorm. Veldesdoorn is een bijzonder sterke, bladverliezende haagplant. Acer campestre groeit op alle bodemsoorten zelfs onder de minst gunstige omstandigheden, en stelt geen bijzondere eisen aan zijn standplaats. Veldesdoorn is goed windbestendig en kan goed tegen luchtverontreiniging en strooizout. Snoei de haag minimaal tweemaal per jaar voor een compacte, strakke vorm.

Acer campestre

€ 4,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Meidoorn

De meidoornhaag (Crataegus monogyna) is een typisch landschapselement en werd van oorsprong gebruikt als erfafscheiding om vee binnen of juist buiten te houden.  Met zijn grillige groeiwijze, bijzondere bladvorm, rijkelijke witte bloei en prachtige rode bessen heeft deze haag het hele jaar sierwaarde, maar bovenal is het een aantrekkelijke kraamkamer voor vele vogels en insecten. Een ware aanwinst voor de natuurlijke tuin of afrastering voor een weide.

Crataegus laevis

€ 4,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1