Zuidelijke Magnolia (Magnolia grandiflora 'Alta')

De groenblijvende Magnolia grandiflora 'Alta' is een zuilvormige boom of struik tot 300 cm hoog. De Magnolia grandiflora 'Alta' is met een maximale hoogte van 400 cm en zijn zuilvormige groeiwijze een zeer geschikt boom of struik voor de kleine tuin. hij groeit op vrijwel alle grondsoorte in de zon of halfschaduw. De Magnolia grandiflora 'Alta' bloeit in juni-juli met een opvallende, witte bloei, gevolgt door opvallende rode vruchten in september-oktober. De Magnolia grandiflora 'Alta' is matig winterhard en weinig gevoelig voor ziekten.

                                                                                                            

Magnolia grandiflora 'Alta'

Groenblijvende Magnolia

Wit bloeiend

Geschikt voor een zonnige standplaats

€ 0,95

 • Beschikbaar

Beverboom (Magnolia 'Galaxy'

Magnolia Galaxy is een middelgrote boom met aanvankelijk een regelmatige eivormige kroon en een doorgaande harttak. Later wordt de kroon vrijwel rond bij een uiteindelijke hoogte van circa 9 m. De bloemknoppen van Magnolia Galaxy worden pas in het voorjaar aangelegd en kunnen dus niet in de winter bevriezen. De grote bloemen openen omstreeks eind april. De bloemknoppen zijn diep roodpaars. De geopende bloemen zijn diep roze-paars aan de buitenkant en duidelijk lichter aan de binnenzijde. Ze blijven lange tijd smal tulpvormig maar openen uiteindelijk breed schotelvormig. Magnolia Galaxy kan goed worden toegepast op woonerven en pleinen, ook vanwege de sterke bloemkleuren en rijke bloei.

Magnolia 'Galaxy'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beverboom (Magnolia 'Jade Lamp')

De Magnolia 'Jade Lamp' bloei in april-mei met grote hoeveelheden, witte, kelkvormige bloemen. Deze soort valt vooral op door deze grote, geurende bloemen. Deze buitengewone magnolia is ook geschikt voor kleine tuinen. Ze wordt slechts 3 meter hoog en breed. Magnolia’s zijn vooral in Japanse tuinen erg geliefd omdat de prachtige bloemkelken in het voorjaar, nog voordat het blad uitloopt, zich ontvouwen en hun onevenaarbare schoonheid laten zien.

De Magnolia 'Jade Lamp' geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en bloeit van april tot mei.

Het onderhoud van de meerjarige winterharde sierboom is gering en de behoefte aan water gering tot matig. Solitair staand is de magnolia een pracht voor iedere tuin.

Magnolia 'Jade Lamp'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Roze Stermagnolia (Magnolia stellata 'Rosea')

 

De Magnolia stellata 'Rosea' is een tot 5 m grote bolvormig, meestal meerstammige struik met een grillige kroon. Hij heeft een zeer dichte vertakking en wordt uiteindelijk 3 tot 5 m breed. De Magnolia stellata 'Rosea' heeft iets glanzend blad en al ruim voor de bloei (vanaf het najaar) hebben de vele zachtbehaarde bloemknoppen al sierwaarde. De rijkelijk aanwezige stervormige roze tot lichtroze bloemen verschijnen al vroeg in maart. De Magnolia stellata 'Rosea' is geschikt voor toepassing in parken,  tuinen en plantenbakken en gedijt op vrijwel alle grondsoorten. 

De Magnolia stellata 'Rosea' is goed winterhard en is weinig ziektegevoelig.

 

Magnolia stellata 'Rosea'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Witte Stermagnolia (Magnolia stellata 'Royal Star')

Magnolia stellata 'Royal Star' is een 3 meter hoge en 4 meter brede variëteit van de gewone Magnolia stellata. Magnolia stellata 'Royal Star' onderscheid zich met name van de gewone Magnolia stellata door zijn nog rijkere bloei en veel grotere bloemen. De bloemknoppen zijn lichtbehaard en in de wintermaanden al zichtbaar.

De stervormige bloemen verkleuren na een lichtroze start naar helder wit. Magnolia stellata 'Royal Star' is een langzame groeier.

 

De wintervastheid is zeer goed

Magnolia stellata 'Royal Star'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beverboom (Magnolia 'Satisfaction')

Magnolia 'Satisfaction' is een rechtopstaande, compacte, open vertakte, bladverliezende struik of boom. De volwassen hoogte bedraagt na 4-6 meter. Magnolia 'Satisfaction' is zowel als solitairplant of als groep toe te passen.

Magnolia 'Satisfaction' verlangt een zonnige standplaats in een goede tuingrond. Magnolia 'Satisfaction' heeft geen speciale zorg nodig. De plant hoeft niet echt gesnoeid te worden. Om de plant in model te houden kan men in het voorjaar en/of in de zomer de lange scheuten inkorten om de vorm van de plant te behouden.

Magnolia 'Satisfaction''

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beverboom (Magnolia 'Black Beauty')

De in april-mei bloeiende Magnolia 'Black Beauty' met prachtige tulpvormige, purperkleurige bloemen kan een hoogte bereiken van 4-5 meter. Magnolia 'Black Beauty' is een goed winterharde Magnolia die graag in de zon of halfschaduw op voedselrijke, lichtzure, goed doorlatende grond staat. De Magnolia 'Black Beauty' is door zijn beperkte omvang ook geschikt voor de kleinere tuin.

Magnolia 'Black Beauty'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beverboom (Magnolia 'Sundew'

Magnolia 'Sundew', de valse tulpenboom of beverboom bloeit meestal vanaf begin april tot medio mei, met bolronde, roze tot witte bloemen. Na de bloei wordt het blad zichtbaar.

De hoogte bedraagt na 10 jaar circa 3 tot 4 meter. Magnolia 'Sundew' is zowel als solitairplant of als groep toe te passen.

Magnolia 'Sundew' verlangt een zonnige standplaats in een humusrijke, zure tuingrond.

Magnolia 'Sundew'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beverboom (Magnolia 'Red Lucky')

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 8 meter bereiken. Hij heeft een opgaand, bijna zuilvormige groeiwijze met een open, ronde kroon. De donkergroene bladeren zijn groot, elliptische, ovaalvormig en met een puntige uiteinden. In april tot en mei en een twee keer in augustus tot en met september verschijnen er rood-roze, tulpachtige bloemen aan de plant. De bloemen verschijnen aan de boom nog voordat de bladeren verschijnen. De oranjerode, cilindervormige vruchten ontwikkelen zich aan het einde van de zomer. Magnolia Red Lucky geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit het best op iedere normale, humusrijke en goed doorlaten bodem. 

Magnolia 'Red Lucky'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beverboom (Magnolia 'Sunrise')

Het is een laagblijvende struik met opvallende bloemen.

Die zijn ivoorwit met een paarsrode driehoekige vlek aan de basis van de bloemblaadjes.

Magnolia 'Sunrise' is een compacte, open vertakte struik met eivormig blad. De bloemen zijn ivoorwit met een paarsrode driehoekige vlek aan de basis van de bloemblaadjes.

 

Magnolia ‘Sunrise’ verlangt een vochtige, humusrijke, lichtzure bodem, in verband met gevoeligheid voor windschade uit de wind en liefst niet op het noordoosten omdat ze wel vorstschade kunnen oplopen bij late vorst. De hoogte na 10 jaar is 2 meter en wordt tweemaal zo hoog als breed.

De bloeitijd is april-mei.

Magnolia 'Sunrise'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Magnolia 'Susan', de valse tulpenboom of beverboom bloeit meestal vanaf begin april tot eind april met donkerroze overwegend banaanvormige bloemen. Sommige bloemen gaan meer openstaan, vaak in een soort waaiervorm, dan andere. Na de bloei wordt het blad zichtbaar.

De hoogte bedraagt na 10 jaar circa 3 tot 3.50 meter. Magnolia 'Susan' is zowel als solitairplant of als groep toe te passen.

Magnolia 'Susan' verlangt een zonnige standplaats in een goede tuingrond.

Magnolia 'Susan' heeft geen speciale zorg nodig. De plant hoeft niet echt gesnoeid te worden. 

Magnolia 'Susan'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beverboom (Magnolia 'Yellow Lantern')

De in april-mei bloeiende Magnolia ‘Yellow Lantern’ met prachtige tulpvormige, citroengele, 10 cm grote bloemen kan een hoogte bereiken van 10 meter. Magnolia ‘Yellow Lantern’  is een middelgrote enkel-of meerstammige boom met aanvankelijk een zuilvormige kroon, later smal eirond. Magnolia ‘Yellow Lantern’ Het is een goed winterharde Magnolia die graag in de zon of halfschaduw op voedselrijke grond staat. De Magnolia ‘Yellow Lantern’ is geschikt als tuin-, park- en laanboom.

Magnolia 'Yellow Lantern'

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1